KAIP SUMAŽINTI MAISTO ŠVAISTYMĄ



Šaldyti, laikantis tam tikrų taisyklių, galima tiek atskirus maisto produktus, tiek jau paruoštus patiekalus – tokiu būdu prisidedama ir prie maisto tausojimo iniciatyvų. Viena iš pagrindinių užšaldymo taisyklių – maistas turi būti šaldomas tam pritaikytose talpose. Kitaip tariant, nusprendus užšaldyti maistą nereiktų tiesti rankos link paprasto maišelio ar kito indo, neskirto dėti į šaldymo kamerą ir laikyti maistą ilgesnį laikotarpį.


Pagrindiniai patarimai prieš šaldant:

1.      Įsigykite šaldyti skirtus indus ir maišelius, kurie leis išlaikyti maksimalią produktų ir patiekalų kokybę.

2.      Prieš dėdami į šaldiklį pažymėkite ant indo datą ir parašykite, kas jame yra. Visi produktai turi skirtingą galiojimo trukmę net ir šaldiklyje.

3.      Iš šaldymo maišelių pašalinkite kuo daugiau oro – taip apsaugosite produktus nuo šalčio nudeginimo.

4.      Šaldydami sriubas, troškinius ir kitus patiekalus, kuriuose yra skysčių, nepamirškite, kad šaldomas maistas plečiasi, todėl, norint išvengti sprogimo, jam inde reikia palikti vietos.

5.      Šaldyti galima ir daržoves bei žoleles, kurių kartais soduose užauga tiesiog per daug. Šaldymas padeda tą perteklių paskirstyti. Praktiškas ir taupus patarimas – pasiruošti sriuboms bei guliašams skirtus žolelių mišinius. Į vieną maišelį sudėti skirtingų daržovių (šparaginių pupelių, morkų, grybų, burokėlių, bulvių ir kt.) ir derančių žolelių, viską užšaldyti, o prireikus norimą kiekį tiesiog suberti į puodą ir išvirti, stengiantis daržovių nepervirti.

Comments

Post a Comment